Over Passie voor Frankrijk

Bonjour et bienvenue!

Ben jij net als ik, dol op Frankrijk en op reizen? Dan ben je hier zeker aan “la bonne adresse”. Op Passie voor Frankrijk neem ik mede francofielen, actieve reizigers en natuurliefhebbers graag mee naar de mooiste plekken in Frankrijk. 

Passie voor Frankrijk is de reisblog van Stéphanie, gepassioneerd reiziger en Frankrijk liefhebber. Mijn blog houd ik graag persoonlijk, daarom schrijf ik voornamelijk over eigen reizen en komen er alleen onderwerpen aan bod waar ik zelf blij van word en achter sta, en hopelijk jij ook. Wat eerst begon als “voor de leuk” is inmiddels een uit de hand gelopen hobby geworden, maar wel een waar ik ontzettend veel voldoening uit haal. Een hobby blog zonder commercieel doel, waarop ik met liefde en passie verslag doe van mijn ontdekkingen en avonturen, waaronder:

  • Een flinke dosis natuur en avontuur
  • Mooie wandelingen
  • Sfeerimpressies van Franse dorpjes
  • De combinatie “stad en natuur”
  • Inspiratie voor roadtrips
  • Reisfilmpjes
  • en nog veel meer.

Kortom, boordevol inspiratie en tips!

Zelf ben ik erg visueel ingesteld, daarom heb ik gekozen voor een website waar beeld een prominente plek krijgt. Wegdromen bij al het moois dat Frankrijk te bieden heeft, dat is het doel van dit reisblog. Daarnaast hoop ik jou en andere lezers te inspireren om actief op reis te gaan en de schoonheid van dit veelzijdige land te ontdekken. Want Frankrijk, al zeg ik het zelf, is een van de mooiste landen ter wereld. Toch? 😉

Reis je mee door la douce France?

Waarom een Passie voor Frankrijk?

Veel Nederlanders raken in de ban van Frankrijk na de Franse sfeer te hebben geproefd, en terecht. Mijn passie voor Frankrijk vloeit voort uit mijn roots. Als halve Française ben ik gek op dit land en alles wat daarbij hoort. Frankrijk is mijn jeugd en was jarenlang mijn thuis. Ik groeide op in de bergen van de Hoge Vogezen, de plek waar mijn liefde voor de bergen, de natuur en het buitenleven steeds groter werd. Uren spelen in beboste bergen, zwemmen in soms ijskoude bergmeren en rivieren, wandelen door prachtige berglandschappen, kilometers fietsen over bergpassen, kamperen in de zomer. In de winter stond ik maar liefst drie keer per week op de skipistes en met school gingen we langlaufen. Zomaar een greep uit mijn jeugd, waar ik met veel plezier op terugkijk. Nog steeds is een actieve leef en reisstijl onderdeel van mijn leven, met genoeg (rust)momenten om van de mooie dingen te genieten. Dat is wat ik op Passie voor Frankrijk probeer uit te stralen.

Hoewel ik inmiddels alweer elf jaar in Nederland woon, kan ik niet ontkennen dat mijn heimwee naar dit land groot is. Nederland is een fijn land om te wonen, maar ik mis Frankrijk nog iedere dag. Liefde voor je vaderland ebt niet zomaar weg en zeker niet wanneer het om een prachtland als Frankrijk gaat. Daarom ben ik er zoveel mogelijk te vinden en doe ik graag verslag van mijn ontdekkingen en avonturen op mijn reisblog. Door de jaren heen heb ik veel van dit prachtige land mogen zien. Een geluksvogel mag ik mijzelf noemen, want wie langere tijd in Frankrijk woont, kent sommige plekken door en door. Toch heb ik lang niet alles met eigen ogen mogen zien en blijf ik graag op ontdekking gaan, in regio’s die mij bekend zijn maar ook in gebieden waar ik nooit eerder ben geweest. Frankrijk heeft zoveel moois en verdient het om uitgebreid ontdekt te worden!

Veel leesplezier et bon voyage!

 

Close