Over Passie voor Frankrijk

Bonjour et bienvenue op Passie voor Frankrijk!

Ben jij net als ik, dol op Frankrijk en op reizen? Dan ben je hier zeker aan la bonne adresse! Passie voor Frankrijk is een inspirerende reisblog waarmee ik mede francofielen maar ook actieve reizigers en natuurliefhebbers graag laat meereizen naar de mooiste plekken in Frankrijk. Een reis door mijn mooiste Frankrijk.

Met liefde en passie deel ik mijn ontdekkingen en avonturen in Frankrijk. Van onontdekte pareltjes tot adembenemende natuur. Van sfeervolle plekjes tot fijne adresjes. Inclusief een flinke dosis natuur, avontuur, reisinspiratie, tips en nog veel meer. Frankrijk gezien door mijn ogen, de ogen van een natuurliefhebber met een kleine voorliefde voor berglandschappen en schilderachtige dorpjes.

Zelf ben ik erg visueel ingesteld, daarom heb ik gekozen voor een website waar beeld een prominente plek krijgt. Reisverhalen worden ondersteund door mooi beeldmateriaal en voor een extra beleving en impressie deelt Passie voor Frankrijk ook reisfilmpjes. Wegdromen bij al het moois dat Frankrijk te bieden heeft, dat is het doel van dit reisblog. Daarnaast hoop ik jou en andere lezers verder te inspireren om actief op reis te gaan en de schoonheid van dit veelzijdige land te ontdekken. Want Frankrijk, al zeg ik het zelf, is een van de mooiste landen ter wereld.

Reis je mee door la douce France?

Waarom een Passie voor Frankrijk?

Veel Nederlanders raken in de ban van Frankrijk na de Franse sfeer te hebben geproefd, en terecht. Mijn passie voor Frankrijk vloeit voort uit mijn roots. Als halve Française ben ik gek op dit land en alles wat daarbij hoort. Frankrijk is mijn jeugd en was jarenlang mijn thuis. Ik groeide op in de bergen van de Hoge Vogezen, de plek waar mijn liefde voor de bergen, de natuur en het buitenleven steeds groter werd. Uren spelen in beboste bergen, zwemmen in soms ijskoude bergmeren en rivieren, wandelen door prachtige berglandschappen, kilometers fietsen over bergpassen, kamperen in de zomer. In de winter stond ik maar liefst drie keer per week op de skipistes en met school gingen we langlaufen. Zomaar een greep uit mijn jeugd, waar ik met veel plezier op terugkijk. Nog steeds is een actieve leef en reisstijl onderdeel van mijn leven, met genoeg (rust)momenten om van de mooie dingen te genieten. Dat is wat ik op Passie voor Frankrijk probeer uit te stralen.

Nu ik inmiddels alweer 8 jaar in Nederland woon, kan ik niet ontkennen dat mijn passie voor dit land groot is. Nederland is een fijn land om te wonen, maar ik mis Frankrijk nog iedere dag. Liefde voor je vaderland ebt niet zomaar weg en zeker niet wanneer het om een prachtland als Frankrijk gaat. Daarom ben ik er zoveel mogelijk te vinden en doe ik graag verslag van mijn ontdekkingen en avonturen op mijn reisblog. Door de jaren heen heb ik veel van dit prachtige land mogen zien. Een geluksvogel mag ik mijzelf noemen, want wie langere tijd in Frankrijk woont, kent sommige plekken door en door. Toch heb ik lang niet alles met eigen ogen mogen zien en blijf ik graag op ontdekking gaan, in regio’s die mij bekend zijn maar ook in gebieden waar ik nooit eerder ben geweest. Frankrijk heeft zoveel moois en verdient het om uitgebreid ontdekt te worden!

Veel leesplezier et bon voyage!

collage

Reis mee door Frankrijk!

Volg Passie voor Frankrijk op Instagram voor een gezonde dosis Frankrijk inspiratie!

Join to Instagram